متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به گرمای هوا در کشور عربستان به ارائه مهمترین توصیهها برای پیشگیری از گرمازدگی در سفر معنوی حج پرداخت.
دکتر غزاله اسلامیان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان “حج یکی از بزرگترین فریضههای دینی مسلمانان است که امسال در شرایط آبوهوایی گرم و خشک عربستان انجام میشود.”، اظهار کرد: با توجه به دمای بالا، تعریق زیاد و فعالیت فیزیکی شدید، حفظ سلامت جسمانی حجاج از اهمیت ویژهای برخوردار است، در این راستا تغذیه مناسب علاوه بر تأمین انرژی لازم برای انجام مناسک از گرمازدگی، کمآبی و ضعف جسمانی جلوگیری میکند.
وی با تأکید به اینکه برای پیشگیری از گرمازدگی باید از لباسهای نخی و گشاد استفاده شود، افزود: در صورت احساس سرگیجه، تهوع یا ضعف شدید، سریعاً به مکان خنک بروید و آب بنوشید و در صورت تعریق زیاد، از پودر ORS محلول آب و نمک و شکر برای جبران املاح ازدسترفته استفاده کنید.
غذاها و نوشیدنیهای ممنوع در هوای گرم
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره غذاها و نوشیدنیهای ممنوعه در هوای گرم گفت: نوشیدنیهای کافئیندار (چای پررنگ، قهوه، نوشابه) باعث دفع آب بدن میشوند؛ غذاهای شور و پرنمک از جمله چیپس، آجیل شور و غذاهای کنسروی تشنگی را افزایش میدهند.
وی ادامه داد: غذاهای سنگین و چرب مانند کبابهای پرچرب، سوسیس و کالباس بهدلیل هضم سخت ایجاد خستگی میکند.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که تغذیه مناسب در حج، نقش کلیدی در حفظ سلامت و توان جسمانی حجاج دارد؛ تصریح کرد: با مصرف آب کافی، میوههای تازه و خشک، غذاهای سبک و پرهیز از مواد مضر میتوان از گرمازدگی، کمآبی و ضعف و مشکلات گوارشی جلوگیری کرد. برنامهریزی دقیق برای وعدههای غذایی و همراه داشتن میانوعدههای سالم مانند خرما، آجیل و میوههای خشک میتواند به حجاج کمک کند تا با انرژی و سلامت کامل، این فریضه بزرگ را بهجا آورند.
انتهای پیام/+
منبع: تسنیم