به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا مهاجر در چهل و سومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی در شیراز، گفت: استانداردهای وزارت جهاد کشاورزی، حفظ نباتات و دولت ایران بسیار بالا است، سموم پرخطر موجود در چرخه را از مصرف خارج کرده و استفاده از سموم کمخطر را بیشتر توصیه میکنیم.
وی ادامه داد: استفاده از ارقام گیاهی مقاوم، کنترل غیر شیمیایی و بیولوژیک، اجرای تناوب و روشهای بهزراعی از جمله اقدامات صورت گرفته در کاهش مصرف سموم و در نهایت تولید محصول باکیفیت است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تأمین امنیت غذایی وظیفه این وزارتخانه است، افزود: یکی از شاخصهای تأمین امنیت غذایی حفظ و نگهداری از نباتات است.
مهاجر گفت: با همین هدف هرساله معاونان تولیدات گیاهی، مدیران و مسئولان حفظ نباتات و مسئولان اجرایی در بخشهای باغبانی و زراعت کنار هم جمع میشوند که آخرین دستاوردهای علمی کشور و دنیا را مورد بحث و تبادل نظر قرار دهند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تولید سموم باکیفیت، افزایش ایمنی غذای تولیدی و ارتقای سطح کمی و کیفی محصولات از جمله اهداف سمینار برگزار شده است.
حفظ نباتات رکن اصلی تحقق امنیت غذایی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در این سمینار گفت: تأمین امنیت غذایی وظیفه اصلی جهاد کشاورزی است و حفظ نباتات به عنوان یکی از ارکان اصلی در تحقق امنیت غذایی میتواند نقشآفرینی کند.
مجتبی دهقانپور افزود: تأمین امنیت غذایی چهار مؤلفه تولید مطلوب و بهینه، کیفیت تولید، دسترسی مردم به محصولات تولیدی و در نهایت بحث پایداری تولید را شامل میشود.
وی ادامه داد: ۶ دهه فعالیت سازمان ارزشمند و توانمند حفظ نباتات نشان داده است که این سازمان در دستیابی به تولید مطلوب و بهینه و جلوگیری از کاهش عملکرد نقش بسزایی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: شبکههای پیشآگاهی گسترده سازمان حفظ نباتات و اقدامات صورت گرفته در زمینه مدیریت یکپارچه و مبارزه تلفیقی با آفات و بیماریها نشان دهنده نقش این سازمان در تأمین غذایی است.
وی افزود: دستیابی به حداقل میزان سنزدگی در تولید محصول استراتژیک گندم و نظارت بر باقیمانده سموم و آفتکشها و مدیریت این موضوع از دیگر مواردی است که اقدامات اثرگذار سازمان حفظ نباتات در تولید محصول کیفی و پایداری تولید قابل توجه است.
دهقانپور با اشاره به اینکه مبارزه هوشمندانه با استفاده از فناوریهای روز و نرمافزارهای مختلف از جمله اقدامات خوب صورت گرفته در حوزه حفظ نباتات است، اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی در استان فارس ایجاد شده است که در این مرکز حوزه فعالیت حفظ نباتات در زمینه مدیریت عالمانه جلوه پیدا میکند.
وی با اشاره به ناهنجاریهای اقلیمی و تأثیر منفی این موضوع بر مدیریت آفات و بیماری، گفت: استانهای جنوبی کشور درگیر سوسک سر خرطومی حنایی خرما و زوال مرکبات هستند که به رغم تلاشهای صورت گرفته توسط سازمان حفظ نباتات، کنترل موفق آفت و بیماری مذکور نیاز به نگاه ویژه و اقدامات موثرتری دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در عرصههای تولیدی با بیماریهای نوپدید، آفات نوظهور و مقاومت علفهای هرز به علفکشها مواجه هستیم، تصریح کرد: با هدف عارضهیابی، تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف، اجرای طرح “افزایش ضریب نفوذ دانش در واحدهای تولیدی از ۲ سال گذشته در دستور کار این سازمان قرار گرفت.