به گزارش ایسنا، قادرآشنا در نخستین نشست هماندیشی اجرای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی و فرهنگ عمومی کشور که صبح امروز – ۱۹ فروردین ماه در محل سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه وزیر ارشاد همواره نگاه ویژهای به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور دارد، گفت: تاکید و توصیه ایشان بر صیانت از حوزه فرهنگ و هنر در کشور است و این برای ما یک تکلیف است که باید با تلاش و پشتکار آن را به سرانجام برسانیم.
او ادامه داد: در جلسه با نخبگان پنج چالش جدی در استانها و برنامههایی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. تاکید ما بر این نکته است که چالشهای احصاء شده پیگیری شده و به سرانجام برسند و اجرای آن منوط به تایید برنامههای پیشنهادی توسط دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور است. برنامههای پیشنهادی باید در قالب تولید محتوا در حوزههای مختلف باشد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۲ استان برنامههای خود را برای تایید ارسال کردهاند، اظهار کرد: تاکید دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور بر این است که در برنامههای ارسالی استانها حتما موارد پیشنهادی حول محور «سند نقشه مهندسی فرهنگی» تهیه شده در استانها باشد و برنامهها و فعالیتهای جاری در این پیشنهادها نیاید.
او در ادامه با اشاره به موارد و نکاتی که در برنامههای پیشنهادی استانها باید لحاظ شوند، بیان کرد: چند مسئله و چالش در استانها برای اجرا در قالب کالا برگ تهیه شده درنظر گرفته شود و برنامههای پیشنهادی استانها قبل از اجرا حتما باید به تصویب دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور برسند تا بودجه مناسب برای اجرا برنامههای فوق در نظرگرفته شود.
آشنا در ادامه ضمن اشاره به تاکید ویژه وزیر ارشاد مبنی بر در اولویتبندی کردن مسائل و مباحث در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور، اظهار کرد: جایگاه شورای فرهنگ عمومی کشور بسیار پراهمیت است و همواره در پیوست احکام مدیران کل ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها؛ بر ارتقای فرهنگ عمومی تاکید ویژه شده است. بر اساس مطالبه جدی مقام معظم رهبری، مسئول و مکلفیم تا در ارتقای حوزه فرهنگ عمومی در کشور تلاش و کوشش مضاعفی داشته باشیم.
او در ادامه سخنان خود به نکات قوت آئیننامه «سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور» پرداخت و بیان کرد: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور به سه مسئله به عنوان مسائل کلان کشور بر اساس دغدغه و نگرانیها رسیده است. ارتقای دینداری، فرهنگ شهروندی و سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از مسائل مهمی است که در اولویت کاری ما قرارگرفته است. بر اساس مقدورات و الزامات، این سه مسئله را به عنوان پیشران پیش خواهیم برد. باید به مباحث مبنایی توجه خاص داشته باشیم و آنها را مدنظر قرار دهیم تا سایر دستگاهها نیز پای کار بیایند و در اجرا مشارکت داشته باشند.
در ادامه این نشست ساسان ضیائی – مدیر کل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور – گفت: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در استانها متولی اجرای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی هستند و باید نحوه اجرای این سند را برای همه مدیران و دستگاههای اجرایی تبیین کنند تا بتوانیم موضوع اجرای این سند را در کشور به بهترین شکل و شریط داشته باشیم. پالایش موارد مصوب سند مد نظرمان است و استانها اگر در حین اجرا موارد، پیشنهادی را برای اجرا دارند و نیازی به اصلاح میبینند، میتوانند پیشنهادات خود را ارائه کنند تا این پیشنهادات و اصلاحات در دبیرخانه شورای فرهنگی عمومی کشور بررسی و در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شود.
او با اعلام آمادگی برای پیشبرد و هماهنگیهای لازم در جهت اجرای سند نقشه مهندسی فرهنگی استانها، اظهار کرد: همکاران من در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی آمادگی دارند از طریق روشهای مختلف چه به صورت تلفنی، مکاتبه یا در بستر فضای مجازی پیشنهادات و انتقادات در جهت بهتر اجرا شدن این سند را جمعآوری و همکاری لازم در اجرای آن با استانها را داشته باشند.
ابراهیم شکرانی – دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی – نیز در این جلسه، گفت: برنامهریزی، مسئلهشناسی و اختصاص بودجه که از آن به عنوان بودجهریزی عملیاتی نام برده میشود به صورت واقعی در حوزه فرهنگ اجرا میشود و شاهد آن هستیم. برنامهها باید دقیق و ذیل برش استانی تهیه و ارسال شوند.
شکرانی در ادامه با اشاره به نقش سند نقشه مهندسی فرهنگی در استانها، اظهار کرد: کار اصلی این سند در استان، همسو و همگرا کردن برنامههای فرهنگی و اجتماعی است. برنامههای حوزه اجتماعی هم باید همسو با این برنامهها پیش برده شود. اکنون شاهدیم برای اولین بار در جهت اجرای این سند تخصیص بودجه نیز شکل گرفت. پیگیری و مطالبهگری از مهمترین نکاتی است که باید مدنظر قرار گیرد و اگر اسناد با ابلاغ ملی انجام شود مفید و اثرگذار خواهد بود.
او با اشاره به اینکه برخی از استانها نقشه برش استانی خود را تمام نکرده و به اتمام نرساندهاند، بیان کرد: آمادگی وجود دارد تا این کار را به سرانجام برسانیم. میتوانیم بخشهایی را برای تدوین برش نقشه مهندسی فرهنگی در استانها به کمک بگیریم. با جدیت آمادگی خود را برای اجرای سند نقشه مهندسی فرهنگی در استانها اعلام میکنیم و در این راه نقش ما راهبردی و همفکری است. امیدواریم هماهنگیهای استانها با دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور برای به ثمر رسیدن اجرای این سند صورت گیرد و شاهد اجرای مصوبات و مسائل پیشران باشیم.
باقری – مدیر فرهنگ عمومی و امور سبک زندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی – نیز در این جلسه ضمن اشاره به تاریخچه شکلگیری سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور گفت: نقشه مهندسی فرهنگی کشور در سالهای ۹۲ و ۹۳ نهایی و ابلاغ شد و تاکنون در دستور کار قرار دارد. این سند بیش از ۳۰۰ اقدام و ۱۳ راهبرد کلان دارد. حرکتهای استانی این نقشه باید شکل بگیرد و به سرانجام برسد. مسئولیت تبیین و اجرای نقشه مهندسی فرهنگی هراستان به عهده دبیرخانه آن استان است. تا کنون ۲۲ استان سند برش نقشه مهندسی فرهنگی خود را تهیه، تصویب و از آن رونمایی کردهاند. ۹ استان نیز مراحل پایانی تهیه نقشه مهندسی فرهنگی خود را سپری میکنند.
بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور، باقری در ادامه ضمن اشاره به هدف اصلی تهیه سند نقشه مهندسی فرهنگی در استانها، گفت: هدف از تهیه این سند دراستانها جلوگیری از موازی کاری در حوزه برنامههای فرهنگی است و تمام برنامههای فرهنگی استانها باید ذیل این سند قرار گیرند. این سند برای هماهنگی درون استانی، بین منطقهای و ملی نقش خود را ایفا میکند. تاکنون ۱۴ استان شناسنامههای یک ساله خود را تهیه کردهاند.
همچنین در این جلسه به پرسشها در خصوص نحوه اجرا سند نقشه مهندسی فرهنگی استانها پاسخ داده شد.
انتهای پیام