دولتهای گذشته بخصوص دولتهایی که بعد از کودتای ۲۸ مرداد بر روی کار آمدند با تعیین قوانین و مصوباتی که جنبه طاغوتی داشت مثل تغییر مبدأ تاریخ و تغییر سال تحولاتی را در تغییر وقت به وجود آوردند که صددرصد به زیان مردم بود و عموما مورد استقبال مردم قرار نمیگرفت ولی گاهی به علت ضرورت فنی دیده میشد که کارهایی صحیح انجام میدادند؛ یکی از این کارهای که از ۲ سال گذشته در فصل تابستان به مرحله اجرا گذاشته شد، همین تغییر ساعت قراردادی بود اما این اقدام مفید هم به علت اینکه مردم اعتقاد به دستگاه حکومت نداشتند مورد استقبال قرار نگرفت.
روی این ضرورت بود که هیات دولت موقت تصمیم گرفت چون امسال هم مانند سالهای گذشته ما با کمبود برق مواجه هستیم ساعت را از روز شنبه پنجم خردادماه جاری و به عبارت دقیقتر نیمهشب جمعه یک ساعت به جلو بکشیم و ساعت را که در آن لحظه ۲۴ است یک بامداد شنبه اعلام کنیم. به این ترتیب با جلو بردن یک ساعت تا آخر شهریورماه جاری ما مقداری از کبود برق را جبران خواهیم کرد.
این پیشنهاد مورد موافقت حضرت آیتالله امام خمینی نیز قرار گرفته است و عملی خلاف دین و یا ضد ملی نیست زیرا مبدأ ساعت یک امر قراردادی است نه دینی.
این تغییر ساعت باعث خواهد شد که کارمندان و کسانی که همیشه در ساعت ۸ صبح به محل کار خود میرفتند از روز شنبه درواقع از ساعت ۷ صبح بر سر کارهای خود حاضر شوند و این عمل در بین ساعاتی از شبانهروز که حداکثر بار نیروی برق روی شبکه است و این بار را در اصطلاح ساعت پیک میگویند ما کمتر احتیاج به خاموشی خواهیم داشت.
ساعت پیک در شبانهروزی حداقل ۵ ساعت است یعنی اینکه ساعات پیک از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ ظهر و از ساعت یک بعدازظهر تا دو و نیم بعدازظهر خواهد بود و این عمل نیز در اوایل شب به علت بار سنگین روی شبکه ادامه دارد و در ساعات غیر آن چون کارخانجات و مغازهها و ادارات تعطیل است بار کمتر خواهد بود و ما ناچارا در آن ساعات پیک خاموشی خواهیم داشت.
از ۲۵۰۰ مگاوات برقی که هماکنون در شبکه مصرف تهران است در شبانهروز ۵۰ الی ۱۰۰ مگاوات کمبود داریم. با فرا رسیدن فصل گرما و نیز خوابی واحدهایی از نیروگاهها مانند توربینهای گازی و صنایع و افزایش روزافزون برق این کمبودها محسوستر خواهد شد.
توربینهای گازی خریداری این وزارتخانه به علت اینکه راندمان خوب و مناسبی ندارند ما مجبوریم در مواقع ضروری یعنی مواقع پیک از آنها استفاده کنیم و از چهل و چهار دستگاهی که در نزدیکی شهرری نصب شده است تعداد زیادی به واسطه اعتصبات و نبودن قطعات یدکی بلااستفاده ماندهاند.
(در پاسخ به اینکه چه تصمیمی راجع به نیروگاههای اتمی خواهید گرفت گفت) نیروگاههای اتمی مضرترین طرحی است که دولت گذشته پیش کشیده است و این طرح صددرصد طرح استعماری است برای اینکه اولا قیمت برق این نیروگاهها گرانتر از قیمت برق معمولی تمام خواهد شد. در ثانی ما برای تامین سوخت آنها احتیاج به کشورهای خارجی خواهیم داشت لذا استفاده از آنها مقرون به صلاح مملکت نیست.
سه نیروگاه از فرانسه و آلمان خریداری شد که دو واحد مربوط به فرانسه یکی هنوز شروع نشده است و دیگری ده درصد کارهایش انجام گرفته است.
سومین نیروگاه که در بوشهر است و از آلمان خریداری شده دو واحد ۱۲۰۰ مگاواتی دارد که هفتاد الی شتاد درصد کارهایش انجام گرفته و دولت هماکنون مشغول مطالعه درباره آنهاست و فعلا پروژه آنها متوقف مانده است…
۲۵۹