به گزارش ایسنا، بیژن ایرانی در الف نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در جریان سفر اخیر خود به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، به تعریف و تمجید از پهپادهای ایرانی پرداخت. او در نشستی در دوحه قطر، پهپادهای ایران را «خیلی خوب، سریع و مرگبار» توصیف کرد. ترامپ که در برنامه ای با حضور مدیران شرکتهای بزرگ آمریکایی در قطر حضور داشت گفـت: «من به یکی از شرکتهای آمریکایی گفتم که پهپادهای زیادی می خواهم. در ایران آنها پهپادهای خوبی میسازند و با ۳۵ تا ۴۰ هزار دلار تولید پهپاد دارند. آن شرکت دو هفته بعد به سراغم آمد و پهپادی آورد که هزینهاش ۴۱ میلیون دلار بود. من به آنها گفتم منظورم این نبود. منظوم پهپادی بود که در نهایت ۳۵ تا ۴۰ هزار دلار باشد…این پهپادها خیلی خوب، سریع، مرگبار و وحشتناک هستند.»
این تمجید ترامپ از پهپادهای ایرانی و عملکرد مطلوب آنها، با واکنشهای قابل توجهی در محیط بین المللی همراه شده است. با این همه، این مساله از دو منظر، قابل تامل به نظر می رسد.
اول اینکه بخش قابل توجهی از مواضع ترامپ در جریان سفرش به کشورهای عرب منطقه را حمله به ایران و تلاش برای معرفی کردن کشورمان به مثابه یک کشور که از روند توسعه عقب مانده است، تشکیل می داد. ترامپ مدعی بود که اعراب منطقه سمبل رشد و پیشرفت هستند. با این حال، اینکه وی جلوی رهبران عرب از توانمندیهای نظامی ایران تمجید می کند در حالی که اعراب منطقه نیاز به قراردادهای تسلیحاتی با آمریکا دارند، بیش از آنکه جلوه ای از پیشرفت اعراب باشد، نمودی از عقب ماندگی آنها و پیشرفتِ ایران است.
به بیان سادهتر، در این معادله، ترامپ عملا نوعی تناقض آشکار در موضعگیریهای خود با محوریت ایران را پیش چشم جهانیان گذاشت. در جریان سفر ترامپ به منطقه، او میلیاردها دلار سرمایه گذاری جذب کرد و هدایای لوکس دریافت کرد و در نهایت نیز گفت که اعراب حاشیه خلیج فارس تشنه محبت بودند و من این محبت را به آنها دادم! در عین حال، وی تاکید کرد که محبت اعراب به آمریکا طبیعی است زیرا موجودیتِ آنها مدیون ماست! او در واکنش به ابراز محبتها و هدایای لوکس اعراب منطقه به خود، چیزی جز تحقیر به آنها نداد. این در حالی است که در برابر ایران در نهایت مجبور شد لب به ستایش باز کند.
نکته دوم اینکه سالهاست جریانهای سیاسی و رسانهای غربی و متحدان آنها، علیه صنایع نظامی ایران و توانمندیهای دفاعی کشورمان، انواع و اقسام جوسازیها را انجام داده و می دهند و سعی داشته اند تا آن را ناکارآمد و ضعیف معرفی کنند. با این حال، در برهههای زمانی اینچنینی، مواضع افرادی نظیر ترامپ به وضوح نشان می دهد واقعیت ماجرا چیست و چرا نباید این قبیل جوسازیها را جدی گرفت.
البته که غربیها و مخالفان ایران در حمله به دستاوردهای دفاعی ایران و کوچک شمردن آن یک هدف مهم دارند و آن هم این است که نمی خواهند روحیه خودباوری ایرانیان بیش از پیش تقویت شود. موضوعی که خود حامل دردسرهای جدی برای آنها است….
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها و شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن از سوی ایسنا نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان منتشر میشود.
انتهای پیام