به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود پزشکیان در دومین نشست استانداران سراسر کشور با رئیسجمهور که در سال ۱۴۰۴ در وزارت کشور برگزار شد، سه محور اصلی «رفع ناترازی انرژی»، «توسعه عدالت آموزشی» و «معیشت مردم» را بهعنوان اولویتهای دولت سیزدهم مطرح کرد و با ارائه توصیهها و رهنمودهایی، از استانداران خواست با مدیریت اصولی و خلاقانه، توسعهای ماندگار، متوازن و بلندمدت برای استانهای خود رقم بزنند.
پزشکیان در این نشست با بیان اینکه آینده کشور به تصمیمات و نگاه ما بستگی دارد، گفت: با همت و تلاشی که از سوی شما استانداران صورت میگیرد، امیدواریم ایرانی مقتدر، آباد و سرشار از خوبیها بسازیم. نقش شما بسیار حائز اهمیت است. اگر کشور اصلاح شود، بهدست ما و شما اصلاح شده و اگر دچار مشکل شود، ناشی از تصمیمات و عملکرد ما خواهد بود.
رئیس جمهور با تأکید بر مدیریت کارآمد منابع استانها افزود: باید دغدغه شما این باشد که از ظرفیتهای استان به بهترین شکل استفاده کنید و از میان مسیرهای ممکن، بهترین راهکار را برای توسعهای متوازن و ماندگار انتخاب کنید؛ نه آنکه منابع با انتخابهای نادرست هدر برود.
پزشکیان همچنین خاطرنشان کرد: طرحهای توسعهای استانها باید «مدیرانه، بلندپروازانه و ماندگار» باشند.
در ادامه، رئیسجمهور به موضوع عدالت آموزشی پرداخت و با اشاره به اهمیت پرورش نسل آینده گفت: نسل جوان و نوجوان سرمایه کشور هستند. باید به گونهای برنامهریزی شود که رفتار، اندیشه، کار تیمی، توانمندی و حل مسئله در آنها نهادینه شود.
پزشکیان افزود: نسلی باید پرورش یابد که سرآمد منطقه باشد. نوع آموزش امروز ما، نسل فردا را خواهد ساخت؛ اگرچه ممکن است اکنون اهمیت این موضوع احساس نشود، اما آیندگان بهخوبی آن را درک خواهند کرد.
رئیسجمهور با تأکید بر اهمیت آموزش مطابق استانداردهای جهانی تصریح کرد: ساخت مدارس و رفع محرومیت از فضاهای آموزشی مهم است، اما کافی نیست. ما نیازمند مدارسی هستیم که آموزش را مطابق با معیارهای جهانی ارائه دهند.
پزشکیان همچنین با اشاره به حادثه تأسف بار تنبیه بدنی دانشآموزان توسط یک معلم در کردستان، گفت: تغییر نگاه در شیوههای آموزشی و افزایش نظارت بسیار ضروری است. چرا باید معلمی تصور کند با تنبیه میتوان دانشآموز را اصلاح کرد؟ این یک زنگ هشدار جدی است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، به مسئله ناترازی انرژی پرداخت و با اشاره به دلیل تمرکز دولت بر رفع این چالش ملی تأکید کرد: بدون تأمین پایدار انرژی، توسعه بیمعناست. باید مشکل صنعتگران در این زمینه حل شود تا مسیر سرمایهگذاری هموار گردد.
پزشکیان ادامه داد: بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ضروری است؛ این کار علاوه بر رهایی از وابستگی به انرژیهای فسیلی، در کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست تأثیرگذار بوده و نگرانی نسلهای آینده از اتمام منابع را برطرف میکند.
رئیس جمهور از پیگیری روزانه دولت برای رفع ناترازی و توسعه انرژیهای پاک خبر داد و گفت: ما تغییر در نوع و مصرف انرژی را از دولت شروع کردهایم و در گام اول منابع تأمین انرژی دستگاهها به سمت انرژیهای تجدیدپذیر تغییر خواهد یافت.
پزشکیان در زمینه برنامهریزی توسعهای استانها، گفت: به سازمان برنامه و بودجه مأموریت دادهام تا الگویی مشترک و راهبردی برای توسعه استانها تدوین کند. این برنامهها باید با حفظ محیط زیست، استفاده از ظرفیت نخبگان و مطالعه تجربیات جهانی همراه باشد.
در بخش معیشت مردم، رئیس جمهور از نیاز به ساختار اجتماعی هدفمند سخن گفت و تصریح کرد: برای اجرای برنامهها نیازمند جمعیت، مسئول و خدمت تعریفشده هستیم. باید با تشکیل کارگروهی در استانداریها، شبکهسازی به منظور به میدان آوردن نهادهای مردمی مانند مساجد و مدارس پیگیری شود.
رئیس جمهور بار دیگر بر رویکرد همافزایانه دولت تأکید کرد و گفت: برنامه ما از ابتدا ایجاد وفاق و همدلی در داخل کشور بوده است. ملاک ما برای فعالیت در دولت تقواست؛ تقوا یعنی عمل بدون خطا و خدمت برای خدا، یعنی خدمت به مردم. عیار ما برای همکاری، تقواست، نه وابستگی سیاسی، قومی یا مذهبی. به جای حذف دیگران، از ظرفیت همه ایرانیان در داخل و خارج کشور استفاده خواهیم کرد.
در ادامه، رئیسجمهور به روند مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا نیز پرداخت و گفت: دولت ما از ابتدا تأکید داشته که به دنبال تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی با سایر کشورها بهویژه کشورهای اسلامی و همسایه است. با دیگر کشورها نیز بر اساس احترام متقابل، تعامل سازنده را دنبال میکنیم.
پزشکیان تصریح کرد: در مذاکره با آمریکا، در چارچوب مشخصشده و با حفظ منافع ملی آماده توافق هستیم، اما اگر آنها نخواهند از موضع برابر با ما مذاکره کنند، مسیر خود را ادامه میدهیم. همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، نه خوشبین هستیم و نه بدبین.
رئیسجمهور در پایان گفت: با تقوا و اتکا به داشتههای خود، میتوانیم کشور را بسازیم. ما ایرانیان انسانهای توانمندی هستیم و هیچگاه خود را دستکم نمیگیریم.
پزشکیان تأکید کرد: ما سر دعوا نداریم، اما زور و قلدری را هم نمیپذیریم. بسیاری از نخبگان علمی، فرهنگی، مذهبی و دانشگاهی ما که نماد اخلاق، عطوفت و دوستی بودند، ترور شدند؛ چراکه دشمن نمیخواهد انسانهای توانمند در این کشور باقی بمانند تا بتواند هر بلایی بر سر این ملت و منابعش بیاورد.