به گزارش خبرآنلاین، رویترز نوشت: معاملات آتی نفت برنت با ۲.۱۱ دلار یا ۳.۲ درصد افزایش به ۶۷.۹۶ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲.۲۱ دلار یا ۳.۵۴ درصد افزایش به ۶۴.۶۸ دلار در هر بشکه رسید.
در طول هفته، هر دو نوع نفت برنت و WTI حدود ۵ درصد افزایش قیمت داشتند که این اولین افزایش هفتگی آنها در سه هفته اخیر به شمار میرود. پنجشنبه، آخرین روز تسویه حساب قبل از تعطیلات عید پاک بود و حجم معاملات نیز کاهش یافته بود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، و جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، در واشنگتن دیدار کردند و نسبت به حل تنشهای تجاری که روابط آمریکا و اروپا را تحت تأثیر قرار داده، ابراز خوشبینی کردند.
ترامپ اظهار داشت: «ما برای رسیدن به توافق با اروپا یا هر کشور دیگری مشکل چندانی نخواهیم داشت، زیرا ما چیزی داریم که همه به آن نیاز دارند.»
باب یاوگر، مدیر معاملات آتی انرژی در میزوهو، بیان کرد که دستیابی به یک توافق تجاری با اتحادیه اروپا میتواند بهطور بالقوه تأثیر منفی تعرفههای ترامپ بر تقاضای نفت را کاهش دهد.
تحریمهایی که روز چهارشنبه از سوی دولت ترامپ اعلام شد، به ویژه علیه پالایشگاه نفت «قوری» واقع در چین، فشار بر تهران را در میانه مذاکرات مربوط به برنامه هستهای این کشور افزایش داد. “قوری” به پالایشگاههای نفت کوچک، مستقل و ساده اشاره دارد. جان کیلداف، شریک Again Capital، اظهار داشت: «این تحریمها به طور گستردهای بر پالایشگاههای قوری چینی تمرکز دارند و میتوانند به کاهش عرضه در بازار منجر شوند.»
اوپک پلاس نیز بهروزرسانیها و اطمینانهایی به بازار ارائه کرده و اعلام کرده است که کنترل خود را با انعطافپذیری برای کاهش تولید در صورت نیاز حفظ خواهد کرد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز چهارشنبه اعلام کرد که برنامههای بهروزرسانیشدهای از عراق، قزاقستان و سایر کشورها دریافت کرده است تا تولید خود را کاهش دهند و بدین ترتیب، تولید بیش از سهمیهها را جبران کنند.
با این حال، اوپک، آژانس بینالمللی انرژی و چندین بانک، از جمله گلدمن ساکس و جیپیمورگان، پیشبینیهای خود را درباره قیمت نفت و رشد تقاضا در این هفته کاهش دادند، چرا که تعرفههای آمریکا و اقدامات تلافیجویانه سایر کشورها باعث ایجاد آشفتگی در تجارت جهانی شده است.
۲۲۳۲۲۴