به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش گجتنیوز، اظهارات کمسابقه و هشدارآمیز پیت هگزت، وزیر دفاع آمریکا بازتابدهنده نگرانیهای عمیق در بالاترین سطوح نظامی ایالات متحده نسبت به چین است. هگزت اعلام کرده که چین قادر است با استفاده از موشکهای هایپرسونیک (مافوق صوت) خود، کل ناوگان هواپیمابر آمریکا را تنها در ۲۰ دقیقه ابتدایی یک درگیری بالقوه نابود کند.
هگزت در مصاحبهای اخیر با صراحت بیان کرد:تاکنون، کل پلتفرم نمایش قدرت ما [آمریکا]، ناوگان هواپیمابر و توانایی نمایش استراتژیک قدرت در سراسر جهان بوده است. اما ۱۵ موشک هایپرسونیک چین میتوانند ۱۰ ناو هواپیمابر ما را در همان ۲۰ دقیقه اول جنگ از بین ببرند.
این اعتراف تکاندهنده با افشاگری دیگری نیز همراه بوده است. وزیر دفاع آمریکا تأیید کرد که ایالات متحده در تمام بازیهای ویدیویی جنگی که توسط پنتاگون علیه چین شبیهسازی میشود بازنده است. او با انتقاد از روند کند تدارکات تسلیحاتی و بوروکراسی در آمریکا، گفت:چین در حال ساخت ارتشی است که مشخصا برای نابودی آمریکا طراحی شده است.
نگرانی آمریکا از نفوذ چین در کانال پاناما
علاوه بر تهدید نظامی مستقیم، هگزت به خطر نفوذ فزاینده چین در کانال پاناما (آبراه حیاتی که حدود ۴۰ درصد ترافیک کانتینری آمریکا به آن وابسته است) نیز اشاره کرده است. از زمان قطع روابط دیپلماتیک پاناما با تایوان و به رسمیت شناختن چین در سال ۲۰۱۷، پکن سرمایهگذاری گستردهای در زیرساختهای اطراف کانال انجام داده و از طریق شرکتهای وابسته، کنترل بنادر کلیدی در دو سوی این آبراه استراتژیک را به دست گرفته است.
هگزت ضمن تأیید تهدید مداوم چین برای کانال پاناما، به توافق امنیتی اخیر آمریکا و پاناما اشاره کرد که به نیروهای آمریکایی اجازه استقرار و فعالیت در تأسیسات پانامایی را میدهد. این اقدام همراستا با سیاست دولت دونالد ترامپ برای بازپسگیری نفوذ در این منطقه استراتژیک تلقی میشود.
ناوگان هواپیمابر آمریکا در تیررس موشکهای هایپرسونیک چین
هشدار وزیر دفاع ایالات متحده چندان هم بیاساس نیست. گزارش منتشر شده در دسامبر ۲۰۲۴ پنتاگون، پیشرفت خیرهکننده چین در فناوری موشک هایپرسونیک را تأیید میکند. استقرار موشک بالستیک میانبرد DF-17 مجهز به کلاهک هایپرسونیک (HGV) از سال ۲۰۲۰، توانایی ارتش آزادیبخش خلق چین برای هدف قرار دادن پایگاهها و ناوگانهای خارجی در غرب اقیانوس آرام را به شدت افزایش داده است. علاوه بر این، موشک قارهپیمای DF-27 با برد احتمالی ۸۰۰۰ کیلومتری، قادر است حتی خاک آمریکا (آلاسکا و هاوایی) را نیز هدف قرار دهد!
موشک قارهپیمای DF-27 چین
این اظهارات بیسابقه از سوی رئیس پنتاگون، آسیبپذیری جدی مهمترین نماد قدرت نظامی آمریکا را در برابر توانمندیهای رو به رشد چین آشکار میسازد و زنگ خطری جدی برای توازن قوای جهانی و آینده رقابتهای ژئوپلیتیکی محسوب میشود.
۲۲۷۲۲۷