تخصیص یکمیلیارد دلاری برای خریداری دکلهای جدید حفاری که به معنای بازشدن گره توسعه میادین نفتی است، در دستور کار امسال شرکت ملی نفت ایران فرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ناوگان دکلهای حفاری ایران مناسب نیاز توسعهای صنعت نفت کشور نیست و کمبود دکل حفاری چه در بخش خشکی و چه در بخش دریایی، یکی از نقاط کلیدی تأخیر پروژههای کلان صنعت نفت است.
اجاره روزانه دکلهای حفاری نیز که بین ۲۰ تا ۲۶ هزار دلار است، هزینه زیادی را به پروژهها و قیمت تمام شده آن تحمیل میکند، لذا تجهیز مطلوب ناوگان حفاری کشور یکی از نقاط مغفول مانده صنعت نفت بوده که از دلایل مهم تأخیر در آغاز و تکمیل پروژههای توسعهای میادین نیز محسوب میشود.
امروز مهران مکوندی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در گفتوگویی که با سایت وزارت نفت داشته، از تصمیم جدیدی برای بازگشایی گره توسعه میادین خبر داده است.
به گفته وی، سرمایهگذاری ۸۰۰ میلیون دلاری از منابع شرکت ملی نفت ایران برای خرید ۱۵ دستگاه حفاری خشکی در سال جاری در دستور کار قرار گرفته و حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار از منابع ارزی داخلی شرکت ملی حفاری برای تأمین تجهیزات جانبی مانند پمپهای سیمانکاری و نیتروژن اختصاص خواهد یافت.
از اینرو، تخصیص یکمیلیارد دلاری برای بازشدن گره توسعه میادین نفتی در دستور کار امسال شرکت ملی نفت ایران است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری خاطرنشان کرد: “تا پایان سال ۱۴۰۵، روند نوسازی ناوگان حفاری شامل دستگاههای سبک، نیمهسنگین، سنگین و فوقسنگین ادامه خواهد داشت، ضمن آنکه دستگاههای فرسوده مانند شهید رجایی و مدرس از رده خارج شده و جایگزینهای جدید با توان ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ اسب بخار وارد ناوگان میشود.”
منبع: تسنیم