به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا امروز میزبان اخبار گوناگونی بوده است که در ادامه به اختصار نگاهی به این اخبار خواهیم انداخت. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
بهبود میزان موفقیت «آیویاف» با کمک هوش مصنوعی
تعداد بارداریهای موفق از طریق درمان آیویاف (IVF) در حال حاضر ۳۰ تا ۵۰ درصد در سطح جهان است. محققان دانشگاه مالمو معتقدند با تجزیه و تحلیل شرایط محیطی در آزمایشگاههای کلینیکها با استفاده از هوش مصنوعی، میتوانند احتمال دستیابی به یک نتیجه موفقیتآمیز را بهبود بخشند.
تلسکوپ فضایی جدید ناسا اولین تصاویر کیهانی خود را ثبت کرد
همانطور که میدانید تلسکوپ فضایی جیمز وب انقلابی در نجوم ایجاد میکند زیرا میتواند طول موجهای پنهان از چشم انسان را مطالعه کند و این طول موجها در ناحیه مادون قرمز طیف الکترومغناطیسی قرار دارند. اکنون ناسا اعلام کرده است که تلسکوپ فضایی مادون قرمز کاملا این سازمان فضایی موسوم به اسفرایکس (SPHEREx)، به طور رسمی چشمان خود را به روی کیهان باز کرده است.
تبدیل ۱.۸ میلیون تُن زباله پلاستیکی به نخ دستگاههای چاپ ۳ بُعدی
موسسه فرانهوفر (Fraunhofer) در حال تبدیل میلیونها تُن زباله پلاستیکی خانگی به ماده اولیه مورد نیاز برای چاپ سه بعدی اجسام گوناگون است.
تبدیل امواج مغزی به کلمات با کمک هوش مصنوعی
محققان مستقر در کالیفرنیا یک سیستم مجهز به هوش مصنوعی توسعه دادهاند که میتوان از آن برای بازیابی گفتار طبیعی در افراد دچار فلج اندامها در لحظه و با استفاده از صدای واقعی خود فرد استفاده کرد.
راهکارهایی برای بهبود ورزش مدارس ایران
ورزش مدارس، یکی از عوامل مهم در شکلگیری سبک زندگی سالم برای دانشآموزان است. با این حال، چالشهای متعددی از جمله کمبود فضا، امکانات و توجه کافی به این حوزه، لزوم بررسی راههای بهبود کیفیت آن را ضروری میسازد.
خشک کردن زعفران با فناوری جدید؛ کیفیتی بهتر با هزینه کمتر
زعفران، بهعنوان یکی از ارزشمندترین محصولات کشاورزی جهان، جایگاهی ویژه در میان محصولات صادراتی ایران دارد. با این حال، نحوه فرآوری و خشک کردن آن بهشدت بر کیفیت نهایی محصول تأثیر میگذارد. محققان در پژوهشی تازه تلاش کرده اند تا با بهکارگیری روشی نوین، زعفرانی باکیفیتتر و اقتصادیتر تولید کنند.
نخستین تصاویر ماموریت فضایی «فرم۲» از قطبهای زمین منتشر شد
اولین انسانهایی که بر فراز قطب شمال و جنوب زمین سفر کردهاند در حال ارسال تصاویری از این پرواز فضایی خود هستند و مناظری که آنها ثبت کردهاند، باورنکردنی است.
آدامس نیکوتینی برای ترک سیگار والدین؛ هوای تازه برای کودکان آسمی
آلودگی هوا و دود سیگار از مهمترین عوامل بروز و تشدید بیماری آسم در کودکان هستند. تحقیقات نشان داده اند که ترک سیگار در والدین میتواند به بهبود کیفیت زندگی کودکان مبتلا به آسم کمک کند و مشکلات تنفسی آنها را کاهش دهد.
مسابقه فضایی میان هند، چین و اسپیسایکس در سال ۲۰۲۵ تا کجا پیش میرود؟
اسپیسایکس به فرودهای سرنشیندار روی ماه نزدیکتر میشود و این در حالی است که چین و هند همچنان به تاریخسازی ادامه میدهند و این مسابقه جهانی فضایی تمامی کشورها را درگیر کرده است. در این گزارش قصد داریم به سه پیشرو در این زمینه بپردازیم.
تأثیر واقعی دین را در زندگی دانشجویان باید بهصورت کاربردیتر نشان دهیم
رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی گفت: در آموزش مسائل مربوط به خداشناسی، نبوت و امامت، دیگر صرفاً تزریق دانش به دانشجویان کافی نیست. نیاز است که این مباحث بهگونهای ملموستر و توصیفیتر ارائه شوند. ما باید تأثیر واقعی دین را در زندگی دانشجویان بهصورتی کاربردیتر نشان دهیم و در واقع به آنها بیاموزیم که این آموزهها چگونه بر زندگی روزمره آنها تأثیر میگذارد.
راهکار نظارت مؤثرتر استادان دانشگاه بر پایاننامهها
هدایت پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی یکی از مهمترین وظایف استادان دانشگاه است که بر کیفیت آموزش و پژوهش تأثیر مستقیمی دارد. در این میان، توانمندی علمی و مهارتهای پژوهشی استادان نقشی اساسی در بهبود فرآیند تحقیقاتی دانشجویان ایفا میکند. محققان در پژوهشی جدید تلاش کردهاند تا معیارهای توسعه تواناییهای علمی استادان را برای راهنمایی بهتر دانشجویان بررسی کنند و راهکارهایی برای بهبود این فرآیند ارائه دهند.
چگونه زندگی در تاریکترین شرایط ادامه مییابد؟
در دنیای بیروح و یخزدهای که سکوت و تاریکی آن را فرا گرفته است، موجوداتی هنوز وجود دارند که به حیات خود ادامه میدهند و در دل تاریکی به جستجوی نور و زندگی میپردازند. این نه تنها مقاومت آنها در برابر شرایط سخت را نشان میدهد، بلکه نحوه سازگاری موجودات با دنیای بیرحم زیر آب را به نمایش میگذارد.
از تراشه مغزی «نورالینک» بترسیم یا شگفتزده شویم؟
«ایلان ماسک» تراشه «نورالینک» را در مغز یک مرد مبتلا به فلج اندام کار گذاشته است و حالا او میتواند اجسام را با کمک ذهن خود حرکت دهد. اکنون این پرسش پیش میآید که باید از آغاز کار تراشه مغزی شگفتزده شویم یا وحشت کنیم.
انتهای پیام