مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: با بهرهبرداری هر چه سریعتر از طرح RHU در اصفهان افزون بر کاهش آلودگی هوا، شاهد افزایش سوددهی و جلوگیری از هزینههای غیر ضروری برای واردات سوخت کشور خواهیم بود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در حاشیه بازدید از پالایشگاه نفت اصفهان با بیان اینکه با تلاش خستگیناپذیر همکاران در پالایشگاه اصفهان، ظرفیت تولید بنزین در این پالایشگاه ۲ میلیون لیتر افزایش یافت، گفت: خوشبختانه با این افزایش تولید، تأمین سوخت برای هموطنان در سفرهای نوروزی بدون هیچ مشکلی انجام میشود.
وی با تأکید بر اینکه برای تحقق اهداف تولید در شرایط کنونی نیاز به جذب سرمایهگذار برای اجرای پروژههای مهم و تأثیرگذار در پالایشگاه اصفهان وجود دارد و باید مدیران چندین مدل سرمایهگذاری برای پروژهها تعریف کنند، تصریح کرد: با بهرهبرداری هر چه سریعتر از طرح RHU در اصفهان افزون بر کاهش آلودگی هوا، شاهد افزایش سوددهی و جلوگیری از هزینههای غیر ضروری برای واردات سوخت کشور خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با شاره به اینکه با استفاده از ظرفیت صندوق توسعه ملی، فاینانس خارجی، ادغام صندوق شرکتها و … میتوان تأمین مالی پروژههای RFCC و RHU را به سرانجام رساند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۳، نسبت به سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۴۱ درصد سوخت مایع بیشتر به نیروگاهها ارسال شد.
تولید روزانه بنزین در پالایشگاه اصفهان به ۱۳ میلیون لیتر رسید
همچنین، غلامرضا باقری، مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در گفتوگویی که سایت اطلاع رسانی وزارت نفت داشته، از افزایش ۴۰ هزار بشکهای ظرفیت پالایشی در این پالایشگاه خبر داد و گفت: با آغاز دولت چهاردهم و با استفاده از تغییرات انجامشده در پالایشگاه، مقدار تولید بنزین از روزانه ۱۱ میلیون لیتر به حدود ۱۳ میلیون لیتر در روز رسیده است.
وی افزود: پالایشگاه اصفهان نقشی حیاتی در تأمین سوخت کشور دارد، بهگونهای که حدود ۲۰ درصد از سوخت کشور از طریق این پالایشگاه تأمین میشود.
باقری به اقدامهای ویژه همسو با سیاستهای حاکمیتی در زمینه افزایش تولید فرآوردهها اشاره کرد و افزود: یکی از اولویتهای اصلی شرکت پالایش نفت اصفهان، افزایش تولید فرآوردههای بنزین و نفتگاز بوده است، بهگونهای که در سال ۱۴۰۳ توانستیم ظرفیت پالایشی شرکت را از ۳۹۰ هزار بشکه در روز به ۴۳۰ هزار بشکه برسانیم که این افزایش ظرفیت، نقش مهمی در جبران ناترازی سوخت در کشور داشت.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان به پروژههای ارتقای فرآوری نفتکوره اشاره کرد و گفت: در فاز نخست پروژههای ارتقای نفتکوره، حدود ۶۵ درصد پیشرفت داشتهایم و این پروژهها بهمنظور کاهش آلایندگی و بهرهوری بیشتر از نفتکوره در نیروگاهها تعریف شدهاند، همچنین در آینده نزدیک، با اجرای فاز دوم این پروژه، نفتکوره به فرآوردههای با ارزشتری همچون بنزین و نفتگاز تبدیل میشود.
باقری به روند افزایش تولید بنزین در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و یادآور شد: با آغاز دولت چهاردهم و با استفاده از تغییرات انجامشده در پالایشگاه، مقدار تولید بنزین از روزانه ۱۱ میلیون لیتر به حدود روزانه ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر افزایش یافت و با ادامه روند افزایش تولید بنزین، هماکنون مقدار تولید بنزین به ۱۳ میلیون لیتر در روز رسیده است.
وی با بیان اینکه تولید نفتگاز نیز از روزانه ۲۳ میلیون لیتر در ظرفیت اولیه ۳۶۰ هزار بشکه به روزانه ۲۶ میلیون لیتر در ظرفیت ۴۳۰ هزار بشکه رسیده است، گفت: این افزایش ۳ میلیون لیتری تولید روزانه نفتگاز کمک زیادی به تأمین نیازهای داخلی و کاهش وابستگی به واردات داشته است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان به پروژههای زیستمحیطی و مسئولیتهای اجتماعی پالایشگاه اشاره و تصریح کرد: پالایشگاه اصفهان همسو با مسئولیتهای اجتماعی خود، پروژههایی مانند تأمین آب شرب از دریای عمان و توسعه نیروگاههای خورشیدی را در دستور کار دارد و این اقدامها نهتنها به تأمین نیازهای داخلی کمک میکند، بلکه در کاهش مصرف انرژی و کاهش آلایندگیها نیز نقش مؤثری ایفا میکند.
باقری با بیان اینکه پالایشگاه نفت اصفهان با تمام توان بهدنبال ارتقای ظرفیت تولید و بهبود کیفیت فرآوردههاست و در سالهای آینده همچنان بر افزایش تولید بنزین و گازوئیل تمرکز خواهد داشت، گفت: در کنار تأمین نیاز داخلی، با همکاری دولت و مجوزهای صادره، تلاش میکنیم که صادرات فرآوردهها را گسترش دهیم و همسو با منافع ملی و توسعه صنعت نفت کشور گام برداریم.
انتهای پیام/
منبع: تسنیم