به گزارش ایسنا، مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با حضور سردار حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران، غلامرضا سلیمانی رییس سازمان بسیج مستضعفین، ابوالفضل شکارچی معاون فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح، پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و جمعی از هنرمندان شامگاه ۳ خرداد ماه در تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم که اجرای آن برعهده محمدرضا شهیدیفر بود، با حضور سردار سلامی، سردار سلیمانی و پیمان جبلی از «مریم کارگر» همسر شهید امیراسکندر یکتاز فیلمبردار روایت فتح تجلیل شد.
در این برنامه از احمدرضا درویش کارگردان سینما به موجب تلاش در حوزه سینما دفاع مقدس تقدیر شد.
احمدرضا درویش -کارگردان سینما- پس از دریافت جایزه خود با تشکر از دستاندرکاران برگزاری این جشنواره خاطرنشان کرد: سپاه پاسداران و سردار سلامی همیشه از دوران بعد از دفاع مقدس که تولیدات فیلمهای سینمایی در این ژانر آغاز شد یکی از تکیهگاههای مهمی برای هنرمندان این حوزه بودند.
وی همچنین یاد رسول ملاقلیپور را گرامیداشت و گفت: وظیفه خودم میدانم از معلم خودم و دیدهبان سینمای ایران ابراهیم حاتمیکیا یاد و از همه بزرگان سینمای نوین ایران تشکر و برایشان آرزومی سلامتی کنم.
همچنین از جمشید هاشمپور بازیگر بابت سالها زحماتش در حوزه سینما تجلیل به عمل آمد.
«هنر مقاومت» هنر افتخار، جاودانگی و بقا است
در این مراسم سردار سلامی -فرمانده سپاه پاسداران- با تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره اظهار کرد: برای بنده حقیر جشن امشب لحظات دل انگیز و شوق آفرینی است، حضور در جمع بخشی از برجستهگان هنر ایران عزیز مایه افتخار است، کسانی که رسالت اصلیشان را احیا باشکوهترین قطعه تاریخ ایران و اسلام قرار دادند و به دنبال زنده کردن حافظه تاریخی ملت برای حفظ این شکوه جاودانه یعنی دفاع مقدس و مقاومت ملت ایران و سایر کشورهای مسلمان هستند.
وی ادامه داد: امشب یکی از شبهای پرشکوه ملت ایران است که در ۴۳سال پیش در چنین روزی پارهی تن ملت ایران یعنی خرمشهر به میهن بازگشت و ایرانیان یکی از نقاط اوج عظمت نام بزرگ ایران را درجهان متجلی کردند.
فرمانده سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: ما با چشمان سر میبینیم و گوش سرمان میشنویم، آنچه با چشمانمان میبینیم ابعاد و مقیاسهای فیزیکی پدیدهها هستند و ما طول و عرض اجسام، رنگها، زمینهها و کرانهها را میبینیم و یا با گوش پژواک صداها میشنویم. ما واقعیات را با چشم میبینیم و میشنویم اما ورای این چشم و گوش ظاهری ما یک چشم و گوش حقیقتبین هم هست که با آن میتوانین همهچیز را احساس کنیم و ماورای اجسام را ببینیم.
سلامی خاطرنشان کرد: ما با این چشم و گوش میتوانیم نور حقیقت را ببینیم و آن قلب ماست، انسان با قلب به عمیقترین منابع معرفت خود دست مییابد، در قرآن خداوند میفرماید «خیلی از انسانها هستند که قلب دارند اما تفقه نمیکنند، چشم دارند اما نمیبینند و گوش دارند اما نمیشنوند»، ما برای اینکه حقیقت را از واقعیت تشخصیص بدهیم نیازمند چشم و گوش واقعی هستیم که در قلبمان است، نه قلبی که وظیفه جریانسازی خون را دارد بلکه قلبی که به عنوان مرکز معرفت و احساس است.
وی افزود: هنر با قلب سرو کار دارد و هنرمندان انسانهایی هستند که با قلب خود به اعماق قلب انسانهای دیگر سفر میکنند و حقایقی را بازگو میکنند که با چشم و گوش ظاهری قابل دیدن نیست. دنیای امروز رقابت بر سر تسخیر ذهنها و قلبهاست.
فرمانده سپاه پاسداران یادآور شد: ذهن قوه محاسبهگر انسان و قلب قوه قضاوت انسان را نشان میدهد، در دنیای هنر، هنرمندان سازندگان هویت و حقیقی یک ملت هستند، سازنده شخصیت، منزلت، فضلیت، اعتبار یک ملت هستند و یک جغرافیایی از هویت را شکل میدهند. به خصوص وقتی در فضای مقاومت تلاش میکنند، چون مقاومت یک جغرافیای متفاوتی دارد، فراتر از مرزهای رسمی جغرافیایی یک کشور است و هویت سیاسی افراد را نشان میدهد.
سلامی ابراز کرد: هنر مرزهای ارزشی را مشخص میکند و هنر والا حقایق را بازتاب میدهد و چشمان حقیقت بین را باز میکند. هنر والا مثل نور است که در تاریکی میدرخشد. شیطان و شیاطین سعی دارند تیرگی جهل و نابینایی معرفتی و سیاسی را بر انسانها غلبه دهند و انسانها را آنگونه که خود میخواهند بسازند.
وی یادآور شد: دشمنان ما گفتند ما میخواهیم حرکات فیزیکی ملتها تابع فعل و انفعالهای فیزکی آنها باشد. یعنی دشمن به دنبال تغییر هویت یک ملت بدون تغییر مکان زندگی آنها است. یعنی آنها به دنبال این هستند که ما تابع اراده سیاسی و جهانبینی آنها باشیم و مطلوبیتهایی که آنها برای ما ترسیم میکنند را بپذیریم.
فرمانده سپاه پاسداران با اشاره به سند واقعی آمریکاییها برای قرن ۲۱ توضیح داد: وقتی رییس جمهور وقت آمریکا، استراتژی قرن ۲۱ را مینوشتند در مقدمه آن نوشت که قرن ۲۱ قرن نزدیکشدن قارهها به یکدیگر است که همه شهروند یک دهکدهجهانی خواهد بود و همه سه خصوصیت مشترک خواهند داشت.
سلامی ادامه داد: بر مبنای این سند انسانها در قرن جدید باید با ایده و طرح آمریکایی؛ یک آمریکایی غیرآمریکایی باشند یعنی ملیتشان برای خودشان است اما در فرهنگ، جهانبینی و نگرش آمریکایی باشند، در واقع در این سند افراد آمریکایی نیستند اما با ارزشهای آمریکایی زندگی میکنند و این جهانی شدن اعتقادات آمریکایی است.
فرهنگ مقاومت الهامبخش عزت است
وی خاطرنشان کرد: پس هنرمندان ما بدانند در چه فضایی آثار خلق میکنند. آمریکاییها در تلاش هستند با این سند کاری کنند که همه دارای عقاید یکسان باشند و تعادل ارزشها محو شد و همه یک اعتقاد واحد داشته باشند و این اعتقادات باید آمریکایی باشد و آمریکایی فکر کنند و همه مصرف کننده کالای آمریکایی باشند.
فرمانده سپاه پاسداران اضافه کرد: این سند لازمهاش این است که همه دارای اطلاعات یکسان در آن واحد باشند، این یعنی سوار شدن بر قلب، گوش و چشم انسانها و از دست دادن هویت، ملیت، معرفت، بنیادهای اعتقادی و از بین رفتن سنتها، آداب و رسوم و محو شدن شکوه ملتها و از بین رفتن استقلال کشورها. دشمن این کار را سالهای سال است که انجام میدهد و ما تحت تاثیر این هجوم فرهنگی غرب در سطح دنیا هستیم و هنر مقاومت پاسداشت این فضلیتها، اسلام و حفظ ایرانی بودن، مسلمان بودن و حافظه تاریخی کشورمان است که ما را در جهان معرفی میکند.
سلامی تصریح کرد: پس هنرمندان خالقان این حقیقت هستند و هنر والا، متعهد و برخاسته از قلوب است که روح انسان را جلا میدهد، هنر مقاومت از این جنس است، هنری که میخواهد از دفن ملتها زیر آوار تهاجم دشمنان جلوگیری کند.
وی افزود: هنرمقاومت هنر افتخار، جاودانگی و بقا است، ما در وسط میدان نبرد زندگی میکنیم و نبرد سنگرها به نبرد روایتها تغییر کرده است، امروز کسانی میتواند در مقابل این تهاجم بایستند که درجنگ روایتها پیروز باشند. تهاجم امروز از تهاجم سخت دشوارتر است، در میدان نبرد دشمن را میبینید و قاعده کار را میدانید اما امروز در میدان روایتها، تصاویر، اصوات و کلمات هستیم و کار در این میدان مشکلتر است.
فرمانده سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: فرماندههان این جبهه هنرمندان هستند زیرا دشمن با تصاویر، روایتها، قلمها و اصوات ما را شکست میدهد و این شکست اگر اتفاق بیافتد یک عدم تعادل بازگشتناپذیر در شخصیت ما به وجود میآید و ما را دگرگون میکند و اصالت، شرافت و کرامت ما را میگیرد.
سلامی اظهار کرد: فرهنگ مقاومت الهامبخش عزت است، نفوذ نمیپذیرد، شکست نمیخورد و ذلیل نمیشود، فرهنگ مقاومت فرهنگ بسط تعمیق مفاهیم در وجود یک ملت است. فرهنگ مقاومت در وجود انسان گسترش پیدا میکند. واقعا به شرافت، حسننیت، زیرکی کسانی که در این عرصه کاری میکنند و قدرت تشخیص دارند درود میفرستم زیرا آنها فداکارانه این کار را میکنند.
وی ادامه داد: دشمنکاریی میکند در دفاع از ارزشهای خودمان خجالت بکشیم، اگر از مقدسات دفاع کنیم متهم شویم و آنقدر این کار را تکرار میکند تا باورپذیر شود، اما ما ایستادهایم و میدانیم از چه حقیقتی دفاع کنیم و شرافت خود را برای چه عناصری پاسداری کنیم تا این ملت ایستاده بماند.
فرمانده سپاه پاسداران ابراز کرد: امروز در دنیا هجوم بیرحمانه دشمن به فرهنگها روشن است. دشمن امروز از مفاهیم شیک دموکراسی، حقوق بشر، آزادی، رفاه و انسانیت سخن میگوید اما در عالم معنا کودکان بیپناه را شبانه به همراه مادرانشان دفن میکند.
سلامی یادآور شد: کشور ما به فضل الهی مردان و زنان بزرگی دارد که برای ملت تاریخ آفرینی میکنند، بازگو کردن واقعیتها و حقایق برای نسلهای آینده بهترین ثروت است، وقتی ما کودک بودیم پناهگاهمان داستانهای رستم و سهراب بود و از قوه تخیل خودمان برای ساختن قهرمان استفاده میکردیم اما امروز انقدر رستم و سهراب داریم که دیگر نیازمند اسطورهسازی نیستیم. آن داستانهای شاهنامه زیبا بود اما واقعیت صدچندان زیباتر است.
وی در پایان سخن گفت: از تمامی هنرمندانی که در این مسیر قدم بر میدارند تشکر میکنم. ما فرزندان زیادی تقدیمکردیم تا ملت جاودانه بماند.
در این مراسم جلال غفاری قدیر -دبیر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت- با بیان اینکه جشنواره فیلم مقاومت امروز در شرایطی به ایستگاه پایانی رسیده است که در بخش فیلم بلند، کوتاه، مستند و انیمیشن میزبان بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ اثر داخلی و بینالمللی بوده است، اظهار کرد: مشارکت هنرمندان و فیلمسازانی از کشورهایی مانند ایتالیا، تونس، آرژانتین، عراق و لبنان مایه فخر جشنواره بود.
دبیر جشنواره با تاکید براینکه هنرمندان بسیاری جایزه جشنواره فیلم مقاومت را مایه فخر میدانند، افزود: ارزش جایزه جشنواره فیلم مقاومت نه بخاطر بعد مالی آن بلکه بخاطر آرمان و هدف آن است که بدون لکنت خواستار دنیای بدون اسرائیل است.
وی به ویژگیهای فیلم مقاومت پرداخت و خاطرنشان کرد: فیلم مقاومت یک ژانر وطنی و دارای مخاطب جهانی است که با تربیت نسلهای جدید و جوان با هدایت بزرگانی مانند ابراهیم حاتمیکیا و احمدرضا درویش به دنبال گسترش آن هستیم.
غفاری قدیر، در پایان علت استقبال از جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت را بخاطر حساسیت هنرمندان نسبت به موضوع ۷ اکتبر دانست و گفت: بعد از جریان عملیات طوفانالاقصی هنرمندان جهان نسبت به موضوع مقاومت حساسیت دارند لذا آثار متعددی در این موضوع خلق شده است که در این جشنواره انعکاس داشت.
در ادامه این مراسم کیپی از شهید مرتضی آوینی با عنوان «روایت هفت» به نمایش درآمد.
در ادامه با حضور سردار سلامی، مهدی فرجی و جلال غفاری تندیس جشنواره برای بهترین موسیقی فیلم به مجید انتظامی برای فیلم «مجنون» تقدیم شد.
مجید انتظامی بدون هیچ صحبتی جایزهاش را گرفت.
سپس با حضور هیات داوران بخش بینالملل و همچنین حجتالاسلام خسروپناه و زینب سلیمانی از برگزیدگان این بخش تجلیل شد.
در ادامه یک خواننده لبنانی چند قطعه عربی را اجرا کرد.
پس از آن فاطمه عبادی با هنرش به روایت یک داستان از یک مادر شهید پرداخت.
سپس صابر خراسانی دقایقی را از جنگ و امام رضا(ع) روایتخوانی کرد.
در ادامه روحالله سهرابی عضو هیات داوران با اشاره به اینکه انتخاب برگزیدگان در این دوره بسیار سخت بود، تصریح کرد: کیفیت آثار بسیار بالا بود و فاصله فیلمهایی که انتخاب شدند با فیلمهایی که انتخاب نشدند، خیلی کم بود.
وی افزود: از همه ارگانهایی که در سینما دفاع مقدس فعالیت کردند تشکر میکنم. موسسه شهید آوینی، اوج و حوزه هنری رونق خوبی به تولیدات سینمایی دفاع مقدس دادند و از این بابت از آنها تشکر میکنم.
این خبر تکمیل میشود….