به گزارش ایسنا، چهارمین نشست خبری سی و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، روز یکشنبه، بیستویکم اردیبهشتماه در نیمطبقه شبستان در مصلی برگزار شد.
ابراهیم حیدری، قائممقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در سخنانی در این نشست اظهار کرد: بنا به درخواست مردم و ناشران مبنی بر دریافت بن در بخش حضوری نمایشگاه، امروز جلسه ستادی را برای بررسی مسائل فنی تشکیل دادیم و کارشناسان در حال رایزنی هستند و تلاش داریم مسئله فنی را حل کنیم.
او سپس درباره برنامههای ترویج کتابخوانی در نمایشگاه گفت: مسابقه جایزه بزرگ «بخوانیم برای ایران» از امروز در سامانه vaka.ir برای کسانی که در نمایشگاه حضور دارند، برگزار میشود و روزانه ۵۰۰ میلیون تومان برای ۵۰۰ نفر (هر نفر یک میلیون) در نظر گرفته شده است.
حیدری با بیان اینکه ۱۷۳ میلیارد تومان، مجموع فروش نمایشگاه در دو بخش مجازی و حضوری بوده است، اظهار کرد: ۸۲ میلیارد تومان در حضوری و ۹۲ میلیارد تومان در بخش مجازی بوده است. همچنین تاکنون ۱۳۳ هزار و ۷۳۷ مرسوله تحویل پست شده و به دست مشتریان رسیده است.
به گفته او، تاکنون ۱۵۱ هزار ۲۸۲ دانشجو و طلبه، در بخش هیئت علمی ۱۶هزار و ۳۵۲ نفر و در بخش عموم مردم ۹ هزار و ۵۷۲ نفر برای استفاده از یارانه ثبت نام کردهاند.
مظاهر بابایی، مدیر کمیته فناوری و اطلاعرسانی نیز در این نشست درباره فعالیتهای این کمیته در ایام نمایشگاه کتاب توضیح داد.
همچنین شهاب دارابیان، مدیر کمیته روابط عمومی نمایشگاه کتاب در پاسخ به خبرنگاری درباره دیوارنگاره خلیج فارس که با برگی از شاهنامه همراه شده که داستانش مربوط به خلیج فارس نیست، با اشاره به واکنشهای مثبت و بازتاب آن در رسانهها، گفت: میخواستیم طرح پوستر تلفیق چند اتفاق باشد؛ مصرعی از شعر افشین یداللهی که با خوانش سالار عقیلی در ذهنها حک شده، در این دیوارنگاره آمده است. با توجه به اینکه در ایام برگزاری نمایشگاه، بزرگداشت فردوسی را هم داریم، تصویری را از یکی از نسخههای شاهنامه قرار دادیم که ملاک و تفسیر ما از آن، تفسیر احمد اقتداری است. واقعیت این است که همه این موارد نکات فرعی است و مسئله مهم خلیج فارس است.
در ادامه، مظاهر بابایی درباره نمایشگاه مجازی کتابفروشان گفت: بسیاری از کتابفروشان عضو سامانه هستند با این حال فراخوانی دادیم تا کتابفروشان از ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت ثبتنام کنند. هنوز تعدادشان مشخص نیست.
او درباره میزان بن حضوری نیز با تأکید بر اینکه این طرح درحال طی کردن مقدمات اجرایی است، گفت: امیدوارم روزانه یک تا یکونیم میلیارد تومان یارانه برای بخش حضوری داشته باشیم.
همچنین حیدری، سخنگوی نمایشگاه درباره میزان تخلفات با بیان اینکه تاکنون کمیته تخلفات چهار جلسه برگزار کرده است، گفت: ۱۳ پرونده تخلف در این جلسهها مطرح شده که برای ۱۱ پرونده، رأی بدوی صادر شده است. تخلفات بیشتر برای فروش کالای غیر، موارد انضباطی و دستگاه کارتخوان بوده است.
او درباره تخلفات ناشران کتابساز نیز بیان کرد: قطعا در این حوزه هم مواردی بوده و گرفتاری ما در این حوزه است.
حیدری همچنین با اشاره به مصوبه فرهنگستان درباره واژه فلوشیپ، بیان کرد: «نشریاری» ما فردا ۱۰ صبح با حضور ۸۰ مهمان خارجی و ۵۰ ناشر داخلی در رواق غربی افتتاح خواهد شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست معاونت فرهنگی و نمایندگان تشکلها در این برنامه حضور خواهند داشت.
دارابیان هم یادآور شد: از روز گذشته، ۲ آگهینمای فرودگاه امام خمینی به نمایشگاه کتاب اختصاص یافته و تیزر و پوستر نمایشگاه از طریق ۱۰۰ مانیتور در فرودگاه پخش میشود.
بابایی درباره میزان بازدید از نمایشگاه گفت: عصر روز گذشته ۱۶۰ هزار سیمکارت در محوطه مصلی فعال بودند که البته کسانی را که دو سیمکارت دارند، باید در نظر بگیریم.
حیدری درباره میزان بازدید از نمایشگاه با تأکید بر این که شاخص معینی در این زمینه وجود ندارد و این آمارها نسبی است، گفت: باید صادق باشیم و از عددسازی و کمیگرایی بیرون بیاییم.
بابایی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر فراهم نبودم امکان تحویل کتاب به خریداران بخش مجازی در غرفهها، گفت: تجربه سال گذشته با تنشهایی برای خریدار و ناشر همراه بود، مثلا کتاب در غرفه نبود و باید به صورت پستی ارسال میشد اما امتیاز رایگان بودن ارسال کتاب، از دست میرفت بنابراین ناشر و خریدار باید هزینه را پرداخت میکردند. پس تصمیم بر این شد که روال قبلی یعنی صرفا ارسال پستی را داشته باشیم.
انتهای پیام