نگار علی– بامداد جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۲۵ آوریل ۲۰۲۵)، ساکنان نیمکره شمالی زمین شاهد پدیدهای نادر و چشمنواز در آسمان بودند: همراستایی سهگانه ماه، زهره و زحل که از افق شرقی، شکلی شبیه به «صورتک خندان» در آسمان پدید آورد.
به گفته ناسا، این ترکیب که تنها حدود یک ساعت پیش از طلوع خورشید قابل مشاهده بود، در بازهی زمانی ۵:۳۰ تا ۵:۴۵ صبح (به وقت شرقی آمریکا) رخ داد. زهره نخستین سیارهای بود که در آسمان پدیدار شد و پس از آن، ماه هلالی و زحل به آن پیوستند. در این ترکیب، زهره نقش چشم بالایی، زحل چشم پایینی، و ماه هلالی لبخند آسمانی را تشکیل دادند.
این پدیده نمونهای از «همراستایی سهگانه» یا Triple Conjunction بود؛ رویدادی نجومی که در آن دو سیاره (یا یک سیاره و ستاره) در بازهای کوتاه چند بار در آسمان به ظاهر در کنار هم قرار میگیرند. این همراستایی خاص میان یک سیاره داخلی (زهره) و یک سیاره بیرونی (زحل) روی داد که پدیدهای نسبتاً نادر محسوب میشود و معمولاً هر ده سال یکبار رخ میدهد.
سازمان هواشناسی هشدار داده بود که شرایط جوی میتواند در مشاهده این پدیده تأثیرگذار باشد، اما در مناطقی با آسمان صاف، این لبخند آسمانی نمایی کمنظیر از زیباییهای کیهان را به نمایش گذاشت.
منبع: ctvnews
۲۲۷۲۲۷