رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون بیش از ۲۵۰۰ فرآورده طب سنتی دارای مجوز در کشور وجود دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امیرحسین جمشیدی؛ رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز در چهارمین جشنواره طب ایرانی اظهار کرد: در حوزه بهداشت، ۱۸ پارک علم و فناوری دارای مجوز از وزارت بهداشت فعالیت میکنند و بیش از ۱۲۰ مرکز رشد در حوزه سلامت وجود دارد. اگر بخواهیم تأثیری پایدار و پویا در زمینه طب مکمل داشته باشیم، باید از حضور فعال متخصصان و فعالان این حوزه بهخوبی بهره ببریم.
وی افزود: تولید داروهای سنتی از سال ۱۳۸۰ آغاز شد و اکنون بیش از ۲۵۰۰ فرآورده طب سنتی در کشور داریم که مجوز خود را از سازمان غذا و دارو دریافت کردهاند.
جمشیدی با اشاره به تغییر رویکردها و دیدگاهها نسبت به طب سنتی، در نتیجه اقدامات علمی و پژوهشهای صورتگرفته در این حوزه، بیان کرد: زمانیکه سخن از گیاهان دارویی به میان میآمد، بسیاری آن را به سخره میگرفتند، اما اکنون نگاهها تغییر کرده است و مقالات و پروتکلهای تولیدشده در این حوزه جایگاه ویژهای در جامعه یافتهاند. نمیتوان گفت اکثر پزشکان طب مکمل را پذیرفتهاند، اما تلاش شده از سودجویی بسیاری از افراد جلوگیری شود و توجه جامعه پزشکی به این طب جلب گردد.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: ما باید با انجام کار علمی و مبتنی بر شواهد، با خرافات رایجی که در جامعه در این حوزه رواج دارد و ذهن و روح کادر درمان فعال در طب رایج را آزرده کرده، مقابله کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در کشور، فرآوردههایی طبیعی داریم که بیش از ۳۰ میلیون عدد از آنها تولید میشود؛ اما برخی دیگر بهصورت محدود تولید میشوند. در چنین مواردی، کاهش تیراژ تولید منجر به افزایش قیمت و در نتیجه کاهش مصرف میشود.
محورهای چهارمین جشنواره طب ایرانی
روجا رحیمی؛ دبیر علمی چهارمین جشنواره ملی طب ایرانی، نیز در ادامه این مراسم با اشاره به محورهای جشنواره اظهار کرد: امسال شاهد ارسال تعداد قابل توجهی از آثار فاخر پژوهشی از سراسر کشور بودیم که نشاندهنده رشد کمی و کیفی تحقیقات در حوزه طب ایرانی است.
وی افزود: این جشنواره با هدف توسعه پژوهشهای بنیادین و کاربردی در حوزه طب ایرانی و فراهم کردن بستری برای تبادل آخرین یافتههای علمی در این حوزه طراحی شده است.
رحیمی ادامه داد: چهارمین دوره جشنواره طب ایرانی، با دبیرخانهای دائمی در دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با شعار «طب ایرانی، ادغام در نظام سلامت»، با هدف شناسایی، معرفی، تقدیر و حمایت از دانشمندان، پژوهشگران و نوآوران برتر برگزار شده است. همچنین بسترسازی برای بهرهوری بیشتر از دستاوردهای پژوهشی اندیشمندان، گسترش بازارهای دانشبنیان و آشنایی و تعامل چندجانبه میان مراکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی طب ایرانی در سطح ملی از اهداف دیگر این رویداد است. این جشنواره در سه بخش «علمی»، «فرهنگ و هنر» و «ویژه»، با محورهای اصلی آموزش، پژوهش، درمان، فناوری، بینالملل و چهره ماندگار در حوزه طب ایرانی، داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی برگزار شده است.
دبیر علمی جشنواره ملی طب ایرانی با اشاره به ثبتنام ۱۷۶۵ نفر در این دوره گفت: بیشترین مشارکتکنندگان از بخشهای دانشآموزی و فرهنگ و هنر بودهاند. شعار بخش دانشآموزی جشنواره، «حال خوب با خواب بههنگام» بود؛ چراکه خواب یکی از شش اصل اساسی سلامت در طب ایرانی محسوب میشود.
وی با تأکید بر اینکه آیین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی طب ایرانی فرصتی برای معرفی و تجلیل از پژوهشهای برتر این حوزه است، اظهار کرد: در این رویداد، برترین دستاوردهای پژوهشی محققان برجسته کشور که پس از داوری دقیق و علمی هیئت داوران متشکل از اساتید شاخص انتخاب شدهاند، در قالب مقالات علمی و یافتههای نوین به جامعه علمی معرفی شدند. این جشنواره، فرصت ارزشمندی برای شبکهسازی میان پژوهشگران و متخصصان طب ایرانی به شمار میرود.
انتهای پیام/
منبع: تسنیم